Til forsiden

 

And med rød karry.

 

Denne karryret er kraftig og fyldig. Nellikerne giver en dejlig parfumeret smag, og den er især god at lave om vinteren, fordi duften af krydderierne passer godt til de mørke vinteraftener.

 


Et andebryst befris for skindet og skæres i ca. 5 mm tynde skiver.

Et par skefulde olie bruges til stegning.

 


 

Krydderier:

2 tsk. Rød karrypasta

2 tsk. Finthakket hvidløg

3 kaffirlimeblade

1 tsk. stødt spidskommen

4 hele nelliker

1 spiseske koncentreret tomatpuré

2 dl. kokosmælk – ca.

 

Grøntsager

2 små løg i smalle både

1 halv dåse ananas i små stykker

10 sherrytomater, halve

3 spsk. Fiskesovs – ca.

3 tsk. Sukker – ca.

 

Tilbehør:

Løse ris:

Stil alle ingredienser parat til stegning. Opvarm en tykbundet gryde og varm stegeolien. Steg karrypasta, hvidløg, kaffirblade, spidskommen, nelliker og tomatpuré heri. Hæld en spiseske kokosmælk ved, så krydderierne ikke brænder på.

Tilsæt kødet og lad skiverne stege ca. 5 min. Kom derefter løgbåde og resten af kokosmælken i. Lad retten simre 5 min. uden låg. Kom ananasstykker i og smag til med fiskesovs og sukker. Smagen skal være krydret og rund. Det bliver den med den rette mængde fiskesovs og sukker. Lad retten simre et par minutter og opvarm tomatstykkerne til sidst.

Anret i et fad eller sæt wokken på bordet.

 

 

Tips:

Sammen med tomaterne kan man komme en hel eller halv dåse kinesiske grønsager i – babymais, bambusskud, bønnespirer m.v.