And med rød karry.
Denne
karryret er kraftig og fyldig. Nellikerne giver en dejlig parfumeret smag, og
den er især god at lave om vinteren, fordi duften af krydderierne passer
godt til de mørke vinteraftener.
Et
andebryst befris for skindet og skæres i ca.
Et
par skefulde olie bruges til stegning.
Krydderier: 2
tsk. Rød karrypasta 2
tsk. Finthakket hvidløg 3
kaffirlimeblade 1
tsk. stødt spidskommen 4
hele nelliker 1
spiseske koncentreret tomatpuré Grøntsager 2
små løg i smalle både 1
halv dåse ananas i små stykker 10
sherrytomater, halve 3
spsk. Fiskesovs – ca. 3
tsk. Sukker – ca. Tilbehør: Løse
ris: |
Stil
alle ingredienser parat til stegning. Opvarm en tykbundet gryde og varm
stegeolien. Steg karrypasta, hvidløg, kaffirblade, spidskommen,
nelliker og tomatpuré heri. Hæld en spiseske kokosmælk
ved, så krydderierne ikke brænder på. Tilsæt
kødet og lad skiverne stege ca. 5 min. Kom derefter
løgbåde og resten af kokosmælken i. Lad retten simre 5
min. uden låg. Kom ananasstykker i og smag til med fiskesovs og sukker.
Smagen skal være krydret og rund. Det bliver den med den rette
mængde fiskesovs og sukker. Lad retten simre et par minutter og opvarm
tomatstykkerne til sidst. Anret
i et fad eller sæt wokken på bordet. |
Tips:
Sammen
med tomaterne kan man komme en hel eller halv dåse kinesiske
grønsager i – babymais, bambusskud, bønnespirer m.v.