Sellerisuppe

 

Til 4 personer

 

2 løg

1 spsk raps- eller olivenolie

1 knoldselleri

1 kg. kartofler

1 stilk citrongræs

1 l grøntsags- eller hønsebouillon

1 bundt purløg

1 dl creme fraice

Salt og peber

 

Tilbehør:

Groft hvedebrød

 

 

 

 

 

Hak løgene groft og svits dem i olie i en gryde, uden at de tager farve

Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre sytkker.

Kom kartofler og selleri i gryden med citrongræs og bouillon, så det lige dækker. Kog grønsagerne til de er meget møre – ca. 20 minutter

Tag citrongræsstilken fra og blend suppen med en stavblender. Juster konsistensen med vand eller mælk og smag til med salt og peber.

 

Server suppen med purløg, creme fraiche og groft brød

 

Tip: I stedet for at bruge citrongræs kan suppen smages til med lime- eller citronsaft inden serveringen.

Det smager rigtig godt med sprødstegt knust bacon på toppen