Grønsags-minestronesuppe

4 - 6 personer

Blandede grønsager feks.:
¼ knoldselleri - skrællet
1- 1½ fennikel
1 løg - skrællet
1-2 gulerødder - skrællet
3-4 fed hvidløg - skrællet
1 porre
½ savoykål
1-2 stængler blegselleri
1-2 mellemstore kartofler - skrællet
3 spsk. olivenolie


ca. 1 liter vand
timian eller rosmarin kviste
laurbærblade
tørret eller frisk chili efter behag
3 dl. tomatjuice el. Tomatpulp
evt. 2 dl.
udvandede kogte limabønner eller kikærter (kan også købes på dåse)

salt og peber
hakket basilikum, persille eller andre yndlings-krydderurter

parmesan ost

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne i små tern på ca. 1 cm. Svits alle grønsagerne - undtagen kålen i olien, uden de tager farve. Tilsæt kål, timian, laurbærblade, chili, tomatjuice, vand, evt. limabønner/kikærter, salt og peber.
Suppen simrer i ca. 30 min. ved svag varme.
Tag ca. 2 dl af suppen med grønsager og det hele og blend den - hæld den derefter tilbage i suppen. Smag til med salt og peber og vend friskhakkede urter i suppen. Dryp med olivenolie og server med revet parmesan.