Rissuppe med rejer

 

 

 


Ingredienser til 4 personer:

 

750 cl vand

1,5 grøntsagsbouillonterning

2 stilke bladselleri i skiver

1 tsk Sambal Oelek

250 g kogte ris

350 g rejer

2 spsk fiskesauce

3 spsk olivenolie

1 spsk finthakket hvidløg

Opskriften:

 

Steg hvidløg gyldne i olien og bring samtidigt vandet i kog sammen med bouillon, Sambal Oelek og bladselleri. Tilsæt risen og bring i kog. Tilsæt rejerne og smag til med fiskesauce og evt. lidt mere vand. Husk, at rejerne kun skal opvarmes i kort tid – ellers bliver de seje.

Portionsanret suppen og pynt med de sprøde hvidløg og evt. friske korianderblade.

Server straks med et godt stykke flutes til.

 

 

 

Tip:

 

Både Sambal Oelek og fiskesauce kan købes i de fleste supermarkeder. Sambal Oelek markedsføres i et lille glas og fiskesauce i en flaske.

Du kan gøre suppen stærkere med mere Sambal Oelek eller fiskesauce. Prøv dig lidt frem, men i første omgang skal du ikke komme mere i end angivet.

 

Velbekomme