Rissuppe med rejer
Ingredienser til 4 personer: 750 cl vand 1,5 grøntsagsbouillonterning 2 stilke bladselleri i skiver 1 tsk Sambal Oelek 2 spsk fiskesauce 3 spsk olivenolie 1 spsk finthakket hvidløg |
Opskriften: Steg hvidløg gyldne i olien og bring samtidigt vandet i
kog sammen med bouillon, Sambal Oelek og bladselleri. Tilsæt risen og bring i
kog. Tilsæt rejerne og smag til med fiskesauce og evt. lidt mere vand. Husk,
at rejerne kun skal opvarmes i kort tid – ellers bliver de seje. Portionsanret suppen og pynt med de sprøde hvidløg og evt. friske korianderblade. Server straks med et godt stykke flutes til. |
Tip: Både Sambal Oelek og fiskesauce kan købes i de fleste supermarkeder. Sambal Oelek markedsføres i et lille glas og fiskesauce i en flaske. Du kan gøre suppen stærkere med mere Sambal Oelek eller fiskesauce. Prøv dig lidt frem, men i første omgang skal du ikke komme mere i end angivet. Velbekomme |